Ynglen på utflykt
Nu är ynglen definitivt frisimmande. Bilden är tagen i "yngelhörnet" då alla yngel fortfarande var samlade där. Med slang lyckades jag få ner artemia till dem. Det såg ut som de åt av dem.
Nu noterade jag just att hanet och 20-30 yngel tagit sig bort därifrån och ut i akvariet. Han har fullt sjå att hålla reda på sina små. Svärdbärare och framförallt Kacaduacikliden tycks ta för sig av dem. Undrar om detta är ett utslag av oerfarenhet att några är på utflykt med pappa? Det verkar ju rätt livsfarligt!
Limia Melanogaster - Blå Lima från Bollmoraauktionen
Poecilia Reticulata "Rio Tocantin"
Limia Perugae som gör fler...
Jag kunde inte låta bli att lägga mej i, så jag sög upp ett tjugotal yngel. Några (5-6 st) hamnade hos guppy- och svärdbärarynglen. Resten i yngelkar i samma akvarium. Svärdbärarynglen är så pass stora att de kan utgöra en fara för Sajicaynglen. Så de får växa till sig i yngelkaret ett tag.
De yngel som går kvar hos föräldrarna mår bra, men de har reducerats kraftigt. De har inte fått något speciell utfodring, men genom att förädrarna tuggar sin mat över ynglen tror jag att de får så att de klarar sig.
De i yngelkassen har matats med artemia dagligen och tycks må bra.
De som släpptes ut i yngelakvariet med guppy- och svärdbäraryngel har jag inte sett till sedan dess.
Nu tycks det inte finnas några yngel kvar hos föräldrardjuren. Igår såg jag heller inga yngel, men honan bar fortfarande den mörka lekdräkten. Den är borta idag.
De femtontalet yngel som jag tidigare sög upp och håller i yngelkasse tycks må bra och växer.
Släppte ut de flesta av Sajicaynglen i yngelakvariet med X.Helleri "Belize" och P.Reticulata "Rio Tocantin". Vi får se hur de hävdar sig. Storleksmässigt är de nästan lika stora som de minsta av guppyynglen. Deras framtid hänger nog mest på hur de klarar födosöket.